Polydextrose - Polydextrose er et kalorifattig, lavglykemisk spesialkarbohydrat
Polydextrose er et kalorifattig, lavglykemisk spesialkarbohydrat med prebiotiske egenskaper og har godkjenning som kostfiber.
Det er svært godt tolerert og fremmer en sunn fordøyelse. Produkter beriket med polydextrose trenger ikke å ha advarsler om avførende effekt.
Polydextrose har kun 2 Kcal/g, og dermed en 50% lavere energiverdi enn sukker. Det kan brukes til å utvikle sukkerreduserte eller sukkerfrie produkter.
For produksjon av bakervarer, sjokolade, frokostblandinger eller drikkevarer er dette spesielle karbohydratet utmerket egnet.
Nøkkelfordeler:
• Optimaliserte næringsprofiler
• For sunn fordøyelse uten bivirkninger
• Kalorifattig (egnet for vektkontroll)
• Lav glykemisk respons (5-7)
Bruksområder:
• Næringsmiddelindustrien
• Sjokolade
• Is- og energibarproduksjon
• Legemidler
• Drikkevarer
• Godteri
• Meieriprodukter
Bilde brukt: © 1989studio/ Shutterstock
Opprinnelsesland: USA
GMO-fri: JA
Vegan & Vegetarisk: JA
Kosher & Halal: JA
BRC sertifisert: JA